Toplotna črpalka je tehnološko izpopolnjen sistem, prilagojen izrabi obnovljivih virov energije. Prednost delovanja je v zmožnosti odvzemanja toplote iz okoliškega zraka, podtalne vode ali zemlje. Glede na vir energije jih delimo na toplotne črpalke zrak/voda, voda/voda ali zemlja/voda.

Toplotne črpalke so okolju prijazne, saj izkoriščajo do 80 odstotkov energije okolice. Toplotna energija, shranjena v zemlji, podtalnici ali okoliškem zraku, nam je vedno na voljo brezplačno; strošek ogrevanja s toplotno črpalko je zato ob uporabi radiatorjev do 50 odstotkov, pri talnem ogrevanju pa samo do 40 odstotkov stroška ogrevanja s kurilnim oljem. Toplotna črpalka deluje po načelu izkoriščanja nizke temperature okolice, ki jo kompresor dvigne na raven, primerno za ogrevanje. Najsodobnejša tehnologija izvedbe toplotnih črpalk skrbi v hladnih mesecih za prijetno toploto. Z naraščanjem naših zahtev po udobnosti, večanjem potreb po hlajenju ter hkrati z vse milejšimi zimami prihaja poleg gretja vedno bolj do izraza tudi hlajenje. To omogočajo reverzibilne toplotne črpalke zrak/voda. Tudi toplotne črpalke zemlja/ voda z zemeljskimi sondami lahko uporabljamo kot vir hlajenja. Pri sistemih voda/voda lahko pasivno hladimo, torej samo s hladom vode iz podtalnice, kompresor pa pri tem miruje. Izkoriščanje toplotnih črpalk za hlajenje in gretje v kombinaciji s prezračevanjem nam omogoča prijetno klimo v prostorih vse leto. Poleg tega pa lahko z njimi ugodno ogrevamo tudi sanitarno vodo in celo bazen.

V podjetju Sivenns d.o.o. nudimo montažo različnih proizvajalcev toplotnih črpalk. Svojim naročnikom svetujemo, da se odločijo za kvalitetnejše naprave, saj lahko le naprava ustrezne kakovosti skupaj z našo kvalitetno storitvijo na dolgi rok zadovolji njihova pričakovanja.

toplotne-crpalke-tehnologija