Klimati

Klimati se uporabljajo za prezračevanje večjih prostorov in objektov, zlasti  poslovnih objektov, bolnic, šol, vrtcev, trgovskih centrov, industrijskih objektov, restavracij, kulturnih ustanov  in dugih. Klimati so namenjeni transportu večjih količin zraka. Klimati običajno vsebujejo rekuperacijske enote. Poleg  procesa rekuperacije se v klimatu zrak lahko še dodatno ogreva, hladi ali dodatno vlaži.

Poznamo različne izvedbe klimatov glede na vgradnjo in uporabnost.

 

divider-footer

 

Prezračevalni sistemi

Eden najpomembnejših dejavnikov, od katerega sta odvisna ugodno počutje in sposobnost koncentracije za bivanje ali delo v prostoru, je kakovost zraka. V prostorih, ki nimajo urejenega prezračevanja ali pa je slabo urejeno, se pojavljajo povišana temperatura zraka, visoka koncentracija ogljikovega dioksida, vlaga, pomanjkanje kisika, neprijetne vonjave, ponekod pa tudi povišana koncentracija radona. Proizvajalci prezračevalnih sistemov so razvili vrhunske prezračevalne sisteme z rekuperacijo, ki zagotavljajo svež zrak in hkrati varčujejo z energijo. Srce sistema je REKUPERATOR, ki vrača tudi do 95% toplote izrabljenega zraka svežemu zraku.

 

divider-footer

 

Split sistemi / klimatske naprave

Klimatske naprave  – Split sistem je praktično najpogosteje uporabljen klimatski sistem v gospodinjstvih, pisarnah in drugih objektih. Sestavljen je iz notranje in zunanje enote. Ločimo enojne, multi, talne in stropne klimatske naprave (enojne – ena notranja + ena zunanja enota, multi – več notranjih enot + ena zunanja enota).

Split sistemi omogočajo tako funkcije hlajenja in filtriranja zraka, kot tudi ogrevanje. Obstajajo sistemi, ki omogočajo tudi delno vlaženje zraka, ki prav pride v soparnih dneh. Navadno lahko ogrevamo samo do zunanje temperature + 5 °C. Kakovostne naprave pa omogočajo ogrevanje tudi pri zunanji temperaturi – 25 °C. Hladilne moči in grelne moči se gibajo od 1,5 doo 20 kW.

Podjetje Sivenns d.o.o. montira klimatske naprave oziroma split sisteme različnih proizvajalcev. Tako, da nismo pripadni le eni znamki, ampak montiramo veliko različnih znamk teh naprav. Zagotovo pa je namen, da zmoniramo kvalitetno napravo, saj bo le tako naročnik na dolgi rok zadovoljen z našo storitvijo.